Je bent nu hier: >

Artikelen

— 10 mei 2017

Verliefdheid overkomt je

Verliefd worden betekent niet dat je niet genoeg van je vaste partner houdt of dat de relatie slecht zou zijn. Je kunt echt van je vaste partner houden en toch verliefd worden op een derde: dat zijn andere gevoelens. Je kunt van meerdere vrouwen of mannen houden, maar verliefd zijn kun je maar op één persoon tegelijk. Dat is een biologisch gegeven, een verhaal van hormonen. De opvatting dat verliefdheid steeds het gevolg is van een tekort in de relatie of van een gebrek aan liefde, houdt dus…

— 6 jan. 2016

Geluk is iets anders dan genot

Gelukkig zijn kun je leren, zegt hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis (47). Hij deelt graag zijn gelukslessen, want: 'Hoe meer je met geluk bezig bent, hoe gelukkiger je zelf wordt'.

— 23 nov. 2013

Tijd samen

Hoeveel tijd brengen jullie samen door? Paren die in relatietherapie komen brengen vaak nog weinig tijd samen door, echt met z'n 2-en. Hieraan werken is dan belangrijk. Meer samen zijn is een begin, een goed gesprek een vervolg.

— 6 jun. 2013

Artikel psychologie

Dat eeuwige gekibbel met je partner over de rommel op het aanrecht en de bedtijd van de kinderen.

— 6 jun. 2013

Boosheid naar je ex

De meeste boze exen die ik spreek hebben zelf ook erg veel last van hun boosheid. Boosheid voelt vaak beter dan verdriet of onmacht. Boosheid ontstaat wanneer mensen over je grenzen gaan; het is een onmiddellijke fysieke reactie

— 6 jun. 2013

Mijn gevoel is weg

Vaak hoor ik mensen tijdens de intake zeggen: “mijn gevoel is weg” en ze vragen zich af: ”Kan mijn gevoel terugkomen?” Ze gaan er vaak al bijna van uit dat het feit dat hun gevoel weg is moet leiden tot het beëindigen van de relatie. Bij de start van een relatie speelt gevoel tegenwoordig een belangrijke rol.

Tags: relatietherapie mindfulness maastricht psycholoog nip eft psychologie booscheid relatietherapeut hechting

Google+ FacebookTwitter
Photography by Karim | © Design, CMS Rupz | Beheerder.