Je bent nu hier: >

Artikelen

— 28 aug. 2017

Is herstel na ontrouw mogelijk?

Is herstel na ontrouw mogelijk? Er zijn nogal wat mensen die zeggen: 'Als mij zoiets zou overkomen, dan zou dat het einde betekenen van de relatie. Dan kun je vertrekken.' Toch blijkt dit in de praktijk en ook uit onderzoek dat dit niet zo vanzelfsprekend is. Er wordt vaak anders gereageerd dan gedacht.

— 10 mei 2017

Verliefdheid overkomt je

Verliefd worden betekent niet dat je niet genoeg van je vaste partner houdt of dat de relatie slecht zou zijn. Je kunt echt van je vaste partner houden en toch verliefd worden op een derde: dat zijn andere gevoelens. Je kunt van meerdere vrouwen of mannen houden, maar verliefd zijn kun je maar op één persoon tegelijk. Dat is een biologisch gegeven, een verhaal van hormonen. De opvatting dat verliefdheid steeds het gevolg is van een tekort in de relatie of van een gebrek aan liefde, houdt dus…

— 6 jan. 2016

Geluk is iets anders dan genot

Gelukkig zijn kun je leren, zegt hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis (47). Hij deelt graag zijn gelukslessen, want: 'Hoe meer je met geluk bezig bent, hoe gelukkiger je zelf wordt'.

— 23 nov. 2013

Tijd samen

Hoeveel tijd brengen jullie samen door? Paren die in relatietherapie komen brengen vaak nog weinig tijd samen door, echt met z'n 2-en. Hieraan werken is dan belangrijk. Meer samen zijn is een begin, een goed gesprek een vervolg.

— 6 jun. 2013

Artikel psychologie

Dat eeuwige gekibbel met je partner over de rommel op het aanrecht en de bedtijd van de kinderen.

— 6 jun. 2013

Hechting en EFT

Hechting staat aan de basis van elk menselijk leven. Veilig gehechte mensen vergaat het over het algemeen beter dan mensen die onveilig gehecht zijn, zowel wat tevredenheid als wat gezondheid betreft (Ryff & Singer, 2000).

Tags: relatietherapie mindfulness maastricht psycholoog nip eft psychologie booscheid relatietherapeut hechting

Google+ FacebookTwitter
Photography by Karim | © Design, CMS Rupz | Beheerder.