Je bent nu hier: > >

Hechting en EFT

Gepubliceerd door admin op juni 6, 2013

Hechting staat aan de basis van elk menselijk leven. Veilig gehechte mensen vergaat het over het algemeen beter dan mensen die onveilig gehecht zijn, zowel wat tevredenheid als wat gezondheid betreft (Ryff & Singer, 2000). De mens is erop gericht om wederzijdse intieme relaties aan te gaan met anderen: allereerst als kind met de belangrijkste opvoeder, in de adolescentie met vrienden en later als volwassene met een partner en later met kinderen die in een relatie worden geboren of anderszins deel gaan uitmaken van het gezin. Perry (2012) stelt ‘people make the difference in other people’s lives not programmes’. Hiermee benadrukt hij ook in therapeutische zin het belang van de relatie.

(dr. A.J.G. Vinke, 2013).

Bij EFT (Emotionally Focused Therapy) is er een duidelijke gerichtheid op hechting. Hoe was de hechting in jouw stamgezin, herken je patronen, wat kun je veranderen? Om jullie band te versterken en het gevoel weer terug te krijgen is dit een belangrijk thema dat ik behandel in de therapie.

marly-senden.pngMarly Senden - Psycholoog NIP

Ik vind het mooi mensen te zien die groeien, zich beter gaan voelen en dichter bij elkaar komen. Graag werk ik oplossingsgericht, waarbij ook veel aandacht besteed wordt aan het vasthouden van nieuwe inzichten en                   (communicatie)vaardigheden.

Tags: eft hechting emotionally focused therapy relatie

Google+ FacebookTwitter
Photography by Karim | © Design, CMS Rupz | Beheerder.