Je bent nu hier: > >

Verliefd worden betekent niet dat je niet genoeg van je vaste partner houdt of dat de relatie slecht zou zijn. Je kunt echt van je vaste partner houden en toch verliefd worden op een derde: dat zijn andere gevoelens. Je kunt van meerdere vrouwen of mannen houden, maar verliefd zijn kun je maar op één persoon tegelijk. Dat is een biologisch gegeven, een verhaal van hormonen. De opvatting dat verliefdheid steeds het gevolg is van een tekort in de relatie of van een gebrek aan liefde, houdt dus geen steek.

Verliefdheid kan je overkomen, maar wat je ermee doet is je eigen keuze. Verliefdheid uitspreken, een afspraak maken, op een afspraak ingaan: dat zijn bewuste stappen. Voor ieder van die gedragingen heb je de mogelijkheid om ja en nee te zeggen.

Verliefdheid vergroot het seksueel verlangen. Maar verliefdheid en seksuele aantrekking zijn nog geen liefde. Verliefdheid is een gevoelstoestand; liefde betekent dat je echt iets voor de ander overhebt. Verliefdheid is emotioneel; liefde is breder, omvat ook het samenleven en maakt een relatie realistisch.

Mensen die een eerdere ervaring hebben met vreemdgaan -zelf of de ander- zijn zich vaak bewuster van de emotionele consequenties en maken daardoor bewustere keuzes in wel of niet iets doen met een verliefdheid.

 Uit: 'Bij twijfel zeker doen' - Marly Senden

Verliefdheid overkomt je

Gepubliceerd door marlysenden op mei 10, 2017

This is my first blog post.

marly-senden.pngMarly Senden - Psycholoog NIP

Ik vind het mooi mensen te zien die groeien, zich beter gaan voelen en dichter bij elkaar komen. Graag werk ik oplossingsgericht, waarbij ook veel aandacht besteed wordt aan het vasthouden van nieuwe inzichten en                   (communicatie)vaardigheden.

Tags: verliefdheid relatie

Google+ FacebookTwitter
Photography by Karim | © Design, CMS Rupz | Beheerder.