Je bent nu hier: >

Relatietherapie - Relatietevredenheidstest - Boek voor de relatietwijfelaar

Liefde, het mooiste dat er is. Liefde kan groot geluk brengen, maar ook veel verdriet. Wanneer het niet goed gaat in je relatie heeft dat grote invloed op je levensgeluk. Je kunt uit elkaar groeien en het gevoel krijgen op een eilandje te leven. Het ‘samen-gevoel’ is er niet meer, terwijl het er ooit wel was. Dat willen jullie terugvinden.

In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor; dit is normaal en hoeft niet te duiden op een ongezonde of falende relatie. Wanneer jullie echter tegen problemen aanlopen waarbij het niet meer lukt deze samen op te lossen, biedt relatietherapie nieuwe mogelijkheden.

Het traject begint met een individueel intakegesprek met beide partners. Daarna volgt de eerste gezamenlijke sessie waarin ik de problemen en communicatiecirkel in jullie relatie in kaart breng. Tijdens de relatietherapie gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen voor deze relationele problemen. Hieruit kunnen onder andere nieuwe omgangspatronen en een betere communicatie voortkomen, waardoor de neerwaartse spiraal doorbroken wordt en de relatie weer voor beide partners bevredigend wordt. En het belangrijkste: jullie gaan op zoek naar dat goede gevoel dat er eerder was.

Bij relatietherapie werk ik met name volgens de methoden van Emotionally Focused Therapy (EFT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Oplossingsgerichte Therapie. Dit zijn wetenschappelijk onderbouwde (bewezen effectieve) methoden  voor  relatie- en gezinsproblemen. Hiermee heb ik veel ervaring opgedaan en goede resultaten kunnen bereiken.

De Relatie-Tevredenheids-Test

In deze test gaat het om jouw behoeften in een relatie. Voel je je gesteund, veilig en vrij? Kunnen jullie conflicten oplossen? Wellicht zijn er vragen die echte ‘eye-openers’ zijn, stof tot nadenken. Hoe tevreden ben je met je relatie op dit moment? Als je geen relatie hebt, dan kun je aan je vorige relatie denken. Het invullen kost ongeveer tien minuten. Na afloop krijg je vanzelf de uitslag. Klik hier om te starten.

 

Mediation: Soms kunnen de sessies ook leiden tot het inzicht dat jullie niet samen verder willen. Het traject krijgt dan de vorm van mediation, waarbij het doel is op een goede en respectvolle manier uit elkaar te gaan. Als er kinderen zijn vormt de communicatie met hen een wezenlijk onderdeel. Er zullen afspraken gemaakt worden en er is aandacht voor verwerking van emoties als boosheid en verdriet.

Heb jij ook wel eens het gevoel 'Alles komt op mij neer', luister dan hier naar mijn interview op L1.

Aanbevolen literatuur:

- Omgaan met relatieproblemen, J.P. van de Ven

- Geweldloze communicatie, Marshall B. Rosenberg

- Houd me vast, dr. Sue Johnson

- Hou je nog wel van me?, A. Heffels

- Van alles twee - Martine Delfos. Over (echt)scheiding en jonge kinderen 

 

Voor de privacy policy klik hier.

Tags: relatietherapie maastricht cadier en keer heerlen geleen psycholoog nip mediation relatieproblemen individuele therapie eft cognitieve gedragstherapie oplossingsgerichte therapie

Google+ FacebookTwitter
Photography by Karim | © Design, CMS Rupz | Beheerder.