Over ons

Hieronder vertel ik kort iets over mezelf en stel ik mijn collega’s voor. Naast de methoden die in een traject toegepast worden is het immers van groot belang een klik te hebben met je therapeut, zodat je de ruimte voelt je verhaal te doen.

drs. Marly Senden, psycholoog NIP en relatietherapeut

Marly Senden psycholoog maastricht
Marly Senden

In 1992 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Vervolgens ben ik teruggegaan naar mijn geboortestreek Zuid-Limburg.

Gespecialiseerd heb ik mij in Cognitieve Gedragstherapie, Relatietherapie, Arbeids- en Organisatiepsychologie, en Oplossingsgerichte Coaching.

Ervaring heb ik opgedaan in een psychologisch adviesbureau, de business consultancy, het academisch Ziekenhuis Maastricht en een GGZ-instelling. Sinds 2010 werk ik als zelfstandig psycholoog in mijn praktijk.

Vanuit de volle breedte van het vak was het een mooie ontdekkingstocht naar hetgeen ik het liefst doe: mensen begeleiden vanuit mijn eigen praktijk als psycholoog met de combinatie van resultaatgericht werken en inhoudelijke verdieping. Het echte verhaal achter mensen inspireert mij en de positieve resultaten die ik zie geven mij veel voldoening. Naast het echt therapeutische werk, blijf ik het geweldig vinden om ondernemers te coachen.

Een traject verloopt voor iedereen anders, omdat ik kies voor maatwerk. Uiteraard loopt een traject volgens bepaalde processen, maar ik werk niet volgens één bepaald protocol. De therapie dient namelijk jouw doel. Bovendien is ieders verhaal en ieder mens uniek. Graag daag ik je uit om kritisch naar jezelf te kijken, waarbij wederzijds respect en ook humor niet ontbreken. Inzichten die je opdoet in de therapie en echt bij jou passen, leiden tot verandering.

Naast mijn werk liggen mijn passies in reizen, hardlopen, golf, film, theater, piano en het Bourgondische leven in Maastricht.

Luuk Stijns, systeemtherapeut. Psychotherapie en relatietherapie.

Psycholoog Maastricht
Luuk Stijns

Luuk wordt gefascineerd door de complexiteit waarin wij samenleven. Graag wil hij met jou of jullie het verschil maken bij ontstane moeilijkheden waardoor je weer verder kunt met je leven. Het is mooi om je weer verbonden te kunnen voelen met elkaar en anderen. Je gaat opnieuw of misschien zelfs voor het eerst vreugde en blijdschap ervaren opdat je met vertrouwen naar de toekomst kunt kijken, ondanks de moeilijkheden die het leven ook in zich draagt.

Zijn professionele ontwikkeling is een voortdurend proces dat al vroeg begon met een interesse in de biologie en de samenhang der dingen. Later richtte deze interesse zich met name naar mensen, niet in de laatste plaats geïnitieerd door zijn eigen levenservaringen die hem soms geraakt en beroerd hebben. Hierdoor ging gaande weg zijn blik in de richting van menselijke samenlevingsvormen, wat vervolgens leidde tot de systeemtheoretische psychotherapie. Luuk kijkt naar menselijke moeilijkheden op een contextuele en relationele manier. Mensen leven in sociale systemen waaronder families, paren, individuen, etcetera. Het uitgangspunt is dat het functioneren van mensen betekenis krijgt en begrepen kan worden door wat zich tussen mensen afspeelt in een specifieke context.

Systeemtherapie ontkent niet dat er intrapsychische moeilijkheden/diagnoses bestaan doch kijkt hiernaast vanuit een ander meer beschrijvende relationele, contextuele invalshoek en kan hierbij meer helpend zijn naar moeilijkheden in de toekomst dan enkel kijkend naar het individu.

Het resultaat is dat je weer grip krijgt op je leven en anders naar jezelf, anderen en de situatie gaat kijken (beleven) waardoor je vervolgens iets anders kunt doen dan je gewoonlijk doet. Hierdoor kunnen fundamentele wijzigingen optreden die maken dat er andere betekenissen aan moeilijkheden worden toegeschreven waardoor deze moeilijkheden verminderen of verdwijnen.

Zijn persoonlijke interesses zijn het lezen vakliteratuur en boeken waarin de auteurs blijk geven van een wonderlijke manier van kijken naar het leven, wandelen met de hond in de natuur, en verder kan hij erg genieten van kunst.

Luuk biedt individuele therapie en relatietherapie en gezinstherapie.

drs. Diana Rongen, volwassenen en kinder- en jeugdtherapeut, EMDR-therapeut.

Psycholoog Maastricht Kinderpsycholoog
Diana Rongen

Nadat Diana haar doctoraal in Leiden behaalde, woonde en werkte zij in Indonesie, Egypte en Engeland, waarna zij weer terugkeerde naar Zuid-Limburg. Haar loopbaan richtte zich aanvankelijk op kinderen en ouders, later ook op  gezinnen en paren. Als EMDR-therapeut behandelt zij traumatische en nare ervaringen.

Een kind communiceert anders dan een volwassene. Er zit vaak een heel verhaal achter een kind dat de volwassene niet kent. Diana heeft inzicht in de ontwikkeling van een kind en jongere en zal aansluiten bij hun niveau en interesses. Telkens weer zoekt ze de verbinding met het kind en jongere, om er samen achter te komen wat er zich in hun belevingswereld afspeelt. Ze werkt met gesprekstechnieken, beeldend materiaal en spel die bij het niveau van het kind en de jongere horen. Door verbinding te maken en vertrouwen te bieden kan het kind de woorden vinden die het al zo lang in zijn of haar hoofd heeft, maar niet kan uitspreken. Vaak begrijpen we niet hoe het kan dat het kind bijvoorbeeld weigert om naar school te gaan, om schijnbaar niet in huilen uit te barsten, om zich heen te slaan of amper een woord te zeggen . Een kind wil dit gedrag ook niet, maar kan tegelijkertijd niet uiten wat het voelt en denkt. Door aanmoedigend te luisteren wordt het verhaal om het gedrag completer. Elk verhaal is uniek en verdient de aandacht om naar te luisteren.

Tevens werkt Diana graag met het gezin en luistert ze naar het verhaal van de gezinsleden, over hun samenleven als gezin. Dit doet ze vanuit een houding met respect en interesse. Ouders komen vanuit een bezorgdheid over een van de gezinsleden en willen graag gehoord worden. De therapeutische relatie is een veilige plek waarbij verrijkende gesprekken kunnen plaatsvinden over moeilijk bespreekbare onderwerpen. Elke ouder probeert om z’n kind zo goed mogelijk op te voeden en dan is het fijn om in momenten van twijfel bij Diana je vragen neer te leggen. Diana wil ouders in hun kracht zetten zodat ze verder kunnen en de verbinding kunnen leggen in hun gezin.

Verbinding is ook een belangrijk thema als Diana werkt met paren. In een veilige setting wordt gesproken en geluisterd naar elkaar. Door open te staan voor de ander, kunnen jullie als mens en ook als partners verder groeien. In de kracht van kwetsbaarheid vinden jullie de verbinding naar elkaar en kan wederzijds vertrouwen groeien. Diana heeft hart voor mensen die de stap durven te zetten om hulp te vragen in een moeilijke periode in hun leven.

In haar vrije tijd deelt Diana haar liefde voor reizen met haar gezin. Nieuwe ontdekkingen geven de glans aan het leven. Daarom houdt Diana ook van studeren en is ze telkens op zoek naar nieuwe inzichten in de huidige maatschappij en hoe die van invloed zijn op ons doen en laten. Verder houdt ze van geschiedenis, wandelen, koken en sporten. Voor haar werk met kinderen zie onder Kinderpsycholoog

drs. Co Wildeboer Schut, Psycholoog, EMDR-therapeut en relatietherapeut. Individuele therapie en relatietherapie.

Psycholoog relatietherapeut
Co Wildeboer Schut

Co is opgeleid tot psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft vele jaren gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg op verschillende plekken in het land. Haar studie heeft zij aangevuld met de opleiding tot EMDR-therapeut, lichaamsgericht therapeut, Mindfulness-therapeut en NLP-therapeut. EMDR is de eerste keuze behandeling bij trauma en nare ervaringen.

Elke vraag is weer anders en vraagt een andere insteek, een andere benadering. Afstemmen en aansluiten bij daar waar de ander is, zonder oordeel en met respect voor het verhaal van de ander. Elk levensverhaal is zo uniek, er zijn geen standaardoplossingen. Als het erop aankomt beschikt een mens over veel kracht en de moed om veranderingen aan te pakken en uit te voeren. Het motiveert Co hieraan te kunnen bijdragen vanuit respect voor het proces van de ander.

De passie van Co is dans. Ze volgde in Tilburg aan de Dansacademie de opleiding bewegingsexpressie en diverse andere dans-opleidingen bij Nederlandse en internationale docenten. Vanaf 2008 geeft zij les aan diverse dansers.

Co vindt haar inspiratie in het leven, in de mensen om haar heen, in schoonheid van de natuur en in schoonheid van kunst. Ze geniet als ze samen met haar familie en vrienden leuke activiteiten kan ondernemen.  Tijd voor haarzelf vindt ze belangrijk om weer nieuwe energie op te doen.  Co houdt van reizen, lezen, nieuwe dingen ontdekken en ontwikkelen.

Lennar Imandt, integratief psychosociaal therapeut, systeemtherapeut, HSP- EMDR- en ACT-therapeut. Psychotherapie en relatietherapie

Psychotherapeut Maastricht
Lennar Imandt

Lennar is opgeleid tot integratief therapeut aan de Educatieve Academie in Antwerpen. Zijn aandacht en belangstelling bij therapie geven gaan vooral uit naar de integratie van westerse evidence-based psychotherapie/psychologie met oosterse contemplatieve benaderingen en inzichten.

Lennar is van oorsprong sociaal psychiatrisch verpleegkundige en heeft als zodanig in verschillende rollen en klinische en ambulante settings gefunctioneerd. Eerst in Brabant, (Bergen op Zoom), later in Sittard en Maastricht. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als manager HRM en re-integratie bij een middelgrote organisatie in Limburg, is hij sinds 2011 zelfstandig therapeut.

Lennar ziet ieder traject als maatwerk. Wij zijn allemaal verschillend en hebben ook bij problemen therapie op maat nodig. Of het nu gaat om een sombere stemming, relatieproblemen, traumaverwerking, burn-out of hechtingsproblemen, iedere keer weer zoekt hij bij de cliënt de individuele ingang om van daaruit het therapeutisch proces zo goed als mogelijk te begeleiden en, waar nodig, te sturen.

Hij zet hierbij o.a. cognitieve gedragstherapie in, elementen uit mindfulness (MBCT) en heartfulness, ACT en Emotionally Focused Therapy (EFT-therapie). Maar ook een experientiële benadering is vaak effectief gebleken bij o.a. traumaverwerking.

De basishouding van de therapeut is voor Lennar essentieel: aandachtig aanwezig, mild en ontvankelijk, zonder oordeel. Deze houding maakt de visie van de therapeut en therapie fris, creatief en goed in staat om aan te sluiten bij wat is op het moment.

In zijn vrije tijd sport Lennar graag, luistert hij graag naar jazz/funk muziek en uit hij zich door te schilderen. Hiernaast heeft hij interesse in meditatie en boeddhistische psychologie. Hij volgt regelmatig trainingen mindfulness en retraites bij o.a. See True Maastricht, David Dewulf en Edel Maex.

drs. Kelly Muytjens, seksuologe en systeemtherapeut. Seksuele problematiek en relatietherapie.

Seksuoloog psychotherapeut Mastricht
Kelly Muytjens

Kelly Muytjens is een gepassioneerde seksuologe en relatietherapeut. Zij behaalde haar Master of Science in de seksuologie aan de Universiteit in Leuven. Daarnaast is zij opgeleid tot oplossingsgericht relatie-/systeemtherapeut aan het Korzybski Instituut in Antwerpen. Vanuit deze interesses heeft zij zich ook gespecialiseerd in perinatale (rondom de geboorte) psychische problematiek bij vrouwen.

Bij haar kunnen koppels en individuen terecht die moeilijkheden ervaren op het gebied van seksualiteit of in hun relatie. Anderzijds kun je als zwangere of pas bevallen moeder ook bij haar terecht voor psychologische ondersteuning tijdens deze bijzondere periode.

Kelly is veel met haar vak bezig, daarnaast gaat ze graag wandelen, fietsen of gezellig uit eten en borrelen.

 

Maak een afspraak

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 06-29448836, het contactformulier hier invullen of een mail sturen naar info@marlysenden.nl

Er is geen wachttijd.