Over ons

Hieronder vertel ik kort iets over mezelf en stel ik mijn collega’s voor. Naast de methoden die in een traject toegepast worden is het immers van groot belang een klik te hebben met je therapeut, zodat je de ruimte voelt je verhaal te doen.

drs. Marly Senden, psycholoog NIP en relatietherapeut

Marly Senden psycholoog maastricht
Marly Senden

In 1992 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Vervolgens ben ik teruggegaan naar mijn geboortestreek Zuid-Limburg.

Gespecialiseerd heb ik mij in Cognitieve Gedragstherapie, Relatietherapie, Arbeids- en Organisatiepsychologie, en Oplossingsgerichte Coaching.

Ervaring heb ik opgedaan in een psychologisch adviesbureau, de business consultancy, het academisch Ziekenhuis Maastricht en een GGZ-instelling. Sinds 2010 werk ik als zelfstandig psycholoog in mijn praktijk.

Vanuit de volle breedte van het vak was het een mooie ontdekkingstocht naar hetgeen ik het liefst doe: mensen begeleiden vanuit mijn eigen praktijk als psycholoog met de combinatie van resultaatgericht werken en inhoudelijke verdieping. Het echte verhaal achter mensen inspireert mij en de positieve resultaten die ik zie geven mij veel voldoening. Naast het echt therapeutische werk, blijf ik het geweldig vinden om ondernemers te coachen.

Een traject verloopt voor iedereen anders, omdat ik kies voor maatwerk. Uiteraard loopt een traject volgens bepaalde processen, maar ik werk niet volgens één bepaald protocol. De therapie dient namelijk jouw doel. Bovendien is ieders verhaal en ieder mens uniek. Graag daag ik je uit om kritisch naar jezelf te kijken, waarbij wederzijds respect en ook humor niet ontbreken. Inzichten die je opdoet in de therapie en echt bij jou passen, leiden tot verandering.

Naast mijn werk liggen mijn passies in reizen, hardlopen, golf, film, theater, piano en het Bourgondische leven in Maastricht.

Luuk Stijns, systeemtherapeut. Psychotherapie en relatietherapie.

Psycholoog Maastricht
Luuk Stijns

Luuk wordt gefascineerd door de complexiteit waarin wij samenleven. Graag wil hij met jou of jullie het verschil maken bij ontstane moeilijkheden waardoor je weer verder kunt met je leven. Het is mooi om je weer verbonden te kunnen voelen met elkaar en anderen. Je gaat opnieuw of misschien zelfs voor het eerst vreugde en blijdschap ervaren opdat je met vertrouwen naar de toekomst kunt kijken, ondanks de moeilijkheden die het leven ook in zich draagt.

Zijn professionele ontwikkeling is een voortdurend proces dat al vroeg begon met een interesse in de biologie en de samenhang der dingen. Later richtte deze interesse zich met name naar mensen, niet in de laatste plaats geïnitieerd door zijn eigen levenservaringen die hem soms geraakt en beroerd hebben. Hierdoor ging gaande weg zijn blik in de richting van menselijke samenlevingsvormen, wat vervolgens leidde tot de systeemtheoretische psychotherapie. Luuk kijkt naar menselijke moeilijkheden op een contextuele en relationele manier. Mensen leven in sociale systemen waaronder families, paren, individuen, etcetera. Het uitgangspunt is dat het functioneren van mensen betekenis krijgt en begrepen kan worden door wat zich tussen mensen afspeelt in een specifieke context.

Systeemtherapie ontkent niet dat er intrapsychische moeilijkheden/diagnoses bestaan doch kijkt hiernaast vanuit een ander meer beschrijvende relationele, contextuele invalshoek en kan hierbij meer helpend zijn naar moeilijkheden in de toekomst dan enkel kijkend naar het individu.

Het resultaat is dat je weer grip krijgt op je leven en anders naar jezelf, anderen en de situatie gaat kijken (beleven) waardoor je vervolgens iets anders kunt doen dan je gewoonlijk doet. Hierdoor kunnen fundamentele wijzigingen optreden die maken dat er andere betekenissen aan moeilijkheden worden toegeschreven waardoor deze moeilijkheden verminderen of verdwijnen.

Zijn persoonlijke interesses zijn het lezen vakliteratuur en boeken waarin de auteurs blijk geven van een wonderlijke manier van kijken naar het leven, wandelen met de hond in de natuur, en verder kan hij erg genieten van kunst.

Luuk biedt individuele therapie en relatietherapie en gezinstherapie.

drs. Co Wildeboer Schut, Psycholoog, EMDR-therapeut en relatietherapeut. Individuele therapie en relatietherapie.

Psycholoog relatietherapeut
Co Wildeboer Schut

Co is opgeleid tot psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft vele jaren gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg op verschillende plekken in het land. Haar studie heeft zij aangevuld met de opleiding tot EMDR-therapeut, lichaamsgericht therapeut, Mindfulness-therapeut en NLP-therapeut. EMDR is de eerste keuze behandeling bij trauma en nare ervaringen.

Elke vraag is weer anders en vraagt een andere insteek, een andere benadering. Afstemmen en aansluiten bij daar waar de ander is, zonder oordeel en met respect voor het verhaal van de ander. Elk levensverhaal is zo uniek, er zijn geen standaardoplossingen. Als het erop aankomt beschikt een mens over veel kracht en de moed om veranderingen aan te pakken en uit te voeren. Het motiveert Co hieraan te kunnen bijdragen vanuit respect voor het proces van de ander.

De passie van Co is dans. Ze volgde in Tilburg aan de Dansacademie de opleiding bewegingsexpressie en diverse andere dans-opleidingen bij Nederlandse en internationale docenten. Vanaf 2008 geeft zij les aan diverse dansers.

Co vindt haar inspiratie in het leven, in de mensen om haar heen, in schoonheid van de natuur en in schoonheid van kunst. Ze geniet als ze samen met haar familie en vrienden leuke activiteiten kan ondernemen.  Tijd voor haarzelf vindt ze belangrijk om weer nieuwe energie op te doen.  Co houdt van reizen, lezen, nieuwe dingen ontdekken en ontwikkelen.

drs. Chantal van Kessel, psycholoog, IEMT- en ACT-therapeut, NLP. Individuele therapie en relatietherapie.

Chantal van Kessel

Chantal’s passie is persoonlijke ontwikkeling. Ze is gefascineerd door het brein en ons (onder)bewustzijn. Het geeft haar veel energie anderen te kunnen begeleiden bij het versterken van hun welbevinden en ontwikkeling en hen in contact te brengen met wie ze in essentie zijn. 

Nadat ze in 2002 is afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht heeft ze zich verder gespecialiseerd. Haar kennis heeft ze aangevuld met een opleiding Psychodiagnostiek, Basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren en met technieken uit Mindfulness. Daarnaast werkt ze met IEMT. 

IEMT is een krachtige en effectieve methode om ongewenste gevoelens en emoties te neutraliseren. Door middel van oogbewegingen wordt er gewerkt aan het reduceren van stress- of burnoutklachten, trauma, depressie en angsten. Daarnaast kan het worden ingezet voor persoonlijke ontwikkeling en het versterken van de identiteit. 

Omdat elk mens uniek is, werkt zij cliëntgericht en maakt Chantal gebruik van verschillende de therapievormen die het beste aansluiten bij de persoon als individu. 

Mensen beschrijven haar als down to earth, oprecht geïnteresseerd, betrokken en resultaatgericht. Ze vindt het belangrijk dat mensen zich in een traject vrij voelen om zichzelf te zijn en open te zijn. 

In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met reizen en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Daarnaast zoekt ze ook regelmatig rust op door te koken, wandelen of te lezen.

Lennar Imandt, integratief psychosociaal therapeut, systeemtherapeut, HSP- EMDR- en ACT-therapeut. Psychotherapie en relatietherapie

Psychotherapeut Maastricht
Lennar Imandt

Lennar is opgeleid tot integratief therapeut aan de Educatieve Academie in Antwerpen. Zijn aandacht en belangstelling bij therapie geven gaan vooral uit naar de integratie van westerse evidence-based psychotherapie/psychologie met oosterse contemplatieve benaderingen en inzichten.

Lennar is van oorsprong sociaal psychiatrisch verpleegkundige en heeft als zodanig in verschillende rollen en klinische en ambulante settings gefunctioneerd. Eerst in Brabant, (Bergen op Zoom), later in Sittard en Maastricht. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als manager HRM en re-integratie bij een middelgrote organisatie in Limburg, is hij sinds 2011 zelfstandig therapeut.

Lennar ziet ieder traject als maatwerk. Wij zijn allemaal verschillend en hebben ook bij problemen therapie op maat nodig. Of het nu gaat om een sombere stemming, relatieproblemen, traumaverwerking, burn-out of hechtingsproblemen, iedere keer weer zoekt hij bij de cliënt de individuele ingang om van daaruit het therapeutisch proces zo goed als mogelijk te begeleiden en, waar nodig, te sturen.

Hij zet hierbij o.a. cognitieve gedragstherapie in, elementen uit mindfulness (MBCT) en heartfulness, ACT en Emotionally Focused Therapy (EFT-therapie). Maar ook een experientiële benadering is vaak effectief gebleken bij o.a. traumaverwerking.

De basishouding van de therapeut is voor Lennar essentieel: aandachtig aanwezig, mild en ontvankelijk, zonder oordeel. Deze houding maakt de visie van de therapeut en therapie fris, creatief en goed in staat om aan te sluiten bij wat is op het moment.

In zijn vrije tijd sport Lennar graag, luistert hij graag naar jazz/funk muziek en uit hij zich door te schilderen. Hiernaast heeft hij interesse in meditatie en boeddhistische psychologie. Hij volgt regelmatig trainingen mindfulness en retraites bij o.a. See True Maastricht, David Dewulf en Edel Maex.

drs. Diana Rongen, kinder- en jeugdtherapeut, gezinstherapeut, jong volwassenen en EMDR-therapeut.

Psycholoog Maastricht Kinderpsycholoog
Diana Rongen

Nadat Diana haar doctoraal in Leiden behaalde, woonde en werkte zij in Indonesie, Egypte en Engeland, waarna zij weer terugkeerde naar Zuid-Limburg. Haar loopbaan richtte zich aanvankelijk op kinderen en ouders. Na haar post-doctorale opleidingen psychopathologie en systeemtherapie richtte zij zich ook op volwassenenzorg. Als EMDR-therapeut behandelt zij ook traumatische en nare ervaringen.

Tevens werkt Diana graag met het gezin en luistert ze naar het verhaal van de gezinsleden, over hun samenleven als gezin. Dit doet ze vanuit een houding met respect en interesse. Ouders komen vanuit een bezorgdheid over een van de gezinsleden en willen graag gehoord worden. De therapeutische relatie is een veilige plek waarbij verrijkende gesprekken kunnen plaatsvinden over moeilijk bespreekbare onderwerpen. Elke ouder probeert om z’n kind zo goed mogelijk op te voeden en dan is het fijn om in momenten van twijfel bij Diana je vragen neer te leggen. Diana wil ouders in hun kracht zetten zodat ze verder kunnen en de verbinding kunnen leggen in hun gezin. Diana heeft hart voor mensen die de stap durven te zetten om hulp te vragen in een moeilijke periode in hun leven.

In haar vrije tijd deelt Diana haar liefde voor reizen met haar gezin. Nieuwe ontdekkingen geven de glans aan het leven. Daarom houdt Diana ook van studeren en is ze telkens op zoek naar nieuwe inzichten in de huidige maatschappij en hoe die van invloed zijn op ons doen en laten. Verder houdt ze van geschiedenis, wandelen, koken en sporten. Voor haar werk met kinderen zie onder Kinderpsycholoog

Yves van der Auwera, integratief psychosociaal therapeut,  psychotherapie en relatietherapie.

Yves van der Auwera

Yves volgde de opleiding tot psychotherapeut interactionele vormgeving. Hij begeleidt mensen met hart en ziel, jongeren en volwassenen. Met zijn basisopleiding in de orthopedagogiek startte hij zijn loopbaan in diverse GGZ-instellingen. Yves werkte ook buiten de therapeutische setting in diverse werelden en functies. Al die opgedane ervaringen en vakkennis komen samen in zijn werk als therapeut. Hij begeleidt ook graag mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven.

Yves vindt het belangrijk dat therapie volledig wordt afgestemd op de hulpvraag en persoonlijkheid van de cliënt. Ieder traject is dan ook maatwerk. Gevestigde methodieken zoals Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie, Gestalt, Psychosynthese & Analyse, Transpersoonlijke Psychologie en Voice Dialogue behoren tot tools die de therapie vorm zullen geven. 

Vanuit zijn opleiding heeft hij een integratieve visie die verschillende therapeutische stromingen samenbrengt tot een nieuw geheel. De basishouding is er een van empathie, verbinding en vertrouwen. Wanneer het nodig is confronterend, maar steeds zonder oordeel. 

Met koppels werkt hij vooral vanuit het gedachtengoed van EFT (Emotionally Focused Therapy). Uiteraard steeds vertrekkende vanuit zijn integratief kader. 

Vanaf de eerste kennismaking zul je bij Yves een vertrouwd en veilig gevoel hebben. Vanuit die basis gaan jullie samen op zoek naar hoe het anders kan. Hoe er opnieuw positieve beweging in jouw leven kan komen. Jongeren vanaf 16 jaar, volwassenen en koppels zijn welkom bij hem.

Privé is Yves gepassioneerd bezig met Tai Chi. Bij beter weer vind je hem op de motor waarmee hij samen met zijn vrouw graag reizen maakt. Verder houdt hij enorm van koken en het Bourgondische leven. Persoonlijke ontwikkeling en groei van de mens houdt hem enorm bezig. Filosofie & transpersoonlijke psychologie blijven hem boeien. Iets wat ook zijn werk in de praktijk mee kleur geeft.

drs. Kelly Muytjens, seksuologe. Seksuele problematiek en perinatale problematiek.

Seksuoloog psychotherapeut Mastricht
Kelly Muytjens

Kelly Muytjens is een gedreven seksuologe en perinataal therapeut. Zij behaalde haar Master of Science in de seksuologie aan de Universiteit in Leuven. Daarnaast is zij opgeleid tot systeemtherapeut aan het Korzybski Instituut in Antwerpen.

Bij haar kun je samen of alleen terecht, wanneer er moeilijkheden worden ervaren op het gebied van seksualiteit. Anderzijds kun je als zwangere of pas bevallen moeder ook bij haar terecht voor psychologische ondersteuning tijdens deze bijzondere periode. Kelly behandelt ook ongewenste kinderloosheid.

Kelly is veel met haar vak bezig, daarnaast gaat ze graag wandelen, fietsen of gezellig uit eten en borrelen.

 

Maak een afspraak

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 06-29448836, het contactformulier hier invullen of een mail sturen naar info@marlysenden.nl

Er is geen wachttijd.